"… that he will begin to seek and can find that true centre, which is everywhere and nowhere." (N. Sri Ram)

Archive for the ‘Activities’ Category

Seminar “The Quest for Wisdom: Insights from N. Sri Ram” 2-3 Juni 2018

Thursday, May 3rd, 2018

Seminar “The Quest for Wisdom: Insights from N. Sri Ram” (engelstalig)

Nilakantha Sri Ram (1889-1973) was de vijfde president van de Theosophical Society, vanaf 1953 tot aan zijn dood in 1973. Hij was een uitzonderlijk wijs mens. Volgens hem was er geen essentieel verschil tussen de leringen van Krishnamurti en theosofie. Voor wie geïnteresseerd is in Krishnamurti is dit seminar een aanrader!

Sri Ram was zeer betrokken bij het werk van Annie Besant, ook bij haar inzet voor de onafhankelijkheid van India. Hij werkte nauw met haar samen als haar secretaris. Gedurende zijn presidentschap droeg hij bij aan een nieuwe frisse kijk op theosofie: volgens hem is theosofie niet alleen tijdloos, maar ook een vorm van levende wijsheid, relevant voor ons dagelijks leven.

In dit programma zullen we samen enkele belangrijke aanzichten van de praktische en transformerende wijsheid van Sri Ram ontdekken. Door voordrachten, meditatieve onderzoekingen en dialogen: op zoek naar wijsheid, vrijheid van tegenstellingen en de dood als vriend.

De Sprekers

Linda Oliveira is de nationale president van de Theosophical Society in Australië en redacteur van het tijdschrift “Theosophy in Australia”. Ze is ook vice-voorzitter geweest van de Internationale Theosophical Society in Adyar. Pedro Oliveira is Education Coordinator van de TS in Australië, en auteur van het boek “N. Sri Ram: A Life of Beneficence and Wisdom”. Hij is ook international secretary geweest van de TS in Adyar, India.

Dit engelstalige seminar zal plaatsvinden op 2 en 3 juni 2018 op het Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden, maar je bent al welkom op 1 juni aan het eind van de middag. Er is dan ook een avondmaaltijd.

Voor meer informatie over het programma en hoe je je kunt inschrijven zie hieronder.


Seminar: The Quest for Wisdom: Insights from N. Sri Ram

With Linda and Pedro Oliveira
Organised by: ITC, Theosophical Society in the Netherlands and European Federation of Theosophical Societies
Language: English
Date: 2-3 June 2018, arrival and introduction 1 June, afternoon and evening
Time: dinner at 18.00 (June 1st), followed by an informal meeting
Location: Besant Hall, ITC
Complete information: folder Seminar: The Quest for Wisdom
Registration: through email or by phone +31 – (0)35 – 541 71 18

 

Derde Krishnamurti Studiedag, met P. Krishna, op 19 mei 2018

Thursday, April 19th, 2018

pkrishna-fromsiteIn het najaar van 2017 zijn er twee Krishnamurti studiedagen geweest, op 24 september en 19 november, een gezamenlijk project van het Informatiecentrum Krishnamurti Bilthoven, het Internationaal Theosofisch Centrum en de Theosofische Vereniging in Nederland.

Een derde bijeenkomst zal nu plaatsvinden op 19 mei 2018. Dan zullen we op het terrein van het ITC te Naarden, maar dit keer in de kapel van de Vrij Katholieke Kerk, met Prof. Krishna in dialoog gaan, weer over het thema Inner Transformation. Het is niet nodig dat u de eerste en tweede dag heeft bijgewoond, maar indien gewenst kunt u de Reader of andere informatie daarover opvragen bij

Let op: in tegenstelling tot de eerdere Studiedagen is deze dag is geheel in het Engels!

Professor P. Krishna is al vele jaren betrokken bij het studiecentrum van het Rajghat Education Center van de Krishnamurti Foundation, in Varanasi, India. Hij was rector van dit Centrum (aangesteld door Krishnamurti) en hoofd van de Rajghat Besant School van 1986 tot 2002.

Prof. Krishna is al vele malen in Nederland geweest, en velen zullen zich verheugen op weer een bijeenkomst met deze bijzondere man, die Krishnamurti persoonlijk gekend heeft. Vanwege zijn hoge leeftijd is dit misschien wel de laatste keer dat hij naar Europa komt, waarvan akte

Overigens: voor wie op zaterdag verhinderd is, is het wellicht goed om te weten dat er op vrijdag 18 mei ook een (andersoortige) bijeenkomst is met Prof. Krishna, in Amsterdam, georganiseerd door de Stichting Krishnamurti Nederland. Zie daarvoor www.krishnamurti.nl


Title: Third Krishnamurti Study Day on Inner Transformation: “A Dialogue with Professor P. Krishna”
Organised by: Krishnamurti Information Centre Bilthoven, ITC, The Theosophical Society in the Netherlands
Language: English
Date: 19 May 2018
Time: 13.30 with coffee/tea
Location: LCC Chapel at the ITC (Dutch: Kapel van de Vrij-Katholieke Kerk op het ITC, ingang Meentweg)
Folder: Third Krishnamurti Study Day
Registration: before 9 May is necessary, through email or by phone +31 (0)30 – 229 07 41 (Martie)
 

Kerstmis, met Daniël van Egmond en David Nieuwejaers – 16 december 2017

Thursday, November 23rd, 2017

kerst2017-parkeren Op zaterdag 16 december is er een Kerst-bijeenkomst op het ITC, met als sprekers Daniël van Egmond en David Nieuwejaers.

Entree
In verband met het maximale aantal personen dat we in de Besant Hall kunnen ontvangen, zullen we tot onze spijt op deze dag geen bezoekers kunnen binnenlaten die niet op de inschrijvingslijst staan. Aan de deur betalen kan helaas niet bij deze bijeenkomst.

Programma
Zie voor het complete programma de folder: Kerstmis 2017.

Route
De route naar de juiste ingang aan de Meentweg 9 (1411 GR te Naarden) kunt u vinden onder Contact / Route

Zij aan zij parkeren
Parkeerwachten zullen u een plaats aanwijzen: probeer zo veel mogelijk zij aan zij te parkeren.

Overloopparkeerruimte
Ingeval de parkeerruimte op het terrein vol is, zult u doorverwezen worden naar parkeermogelijkheden aan de andere kant van het terrein. Kom zodoende ruim op tijd; het zal even duren voordat u de auto hebt geparkeerd en naar de Besant Hall hebt gelopen. Zie de wandelwegen (blauwe stippellijnen) op het kaartje. U wordt vriendelijk verzocht niet op de Meentweg zelf te parkeren!
 

Openbare meditatie-bijeenkomst Krishnamurti Leerproject en concert NECTAR

Wednesday, October 11th, 2017

NECTARZaterdagmiddag 21 oktober 2017 is er een openbare meditatie-bijeenkomst in de Besant Hall (ingang Meentweg 9, 1411 GR Naarden op het terrein van het ITC). Aanvang: 15.00 uur (deur open 14.30 uur). Tijdens deze bijeenkomst zal het NECTAR-ensemble een concert verzorgen. NECTAR bestaat uit 3 musici: Percusiem (percussionist), Jacqueline van Koolwijk (piano) en Nicole Schmaloer (fluitiste). Entree bedraagt € 10,00.

De bijeenkomst is een onderdeel van het Krishnamurti weekend van Vereniging Krishnamurti Leerproject dat van vrijdagmiddag 20 oktober t/m zondag 22 oktober 2017 plaatsvindt.

Zie verder het bijgevoegde programma. Informatie over NECTAR vind je hier.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met:

Peter Jonkers
hzz.pj APESTAARTJE freeler PUNT nl
06 – 27 45 78 37

Martijn van der Wal
martijnhemelum APESTAARTJE hotmail PUNT com
06 – 19 40 96 04

 

Muziekmiddag zaterdag 28 oktober 2017: eerste concert

Saturday, October 7th, 2017

Hallo allemaal,

Op 28 oktober vindt het eerste concertje plaats van dit seizoen. Voor u spelen Yvo de Mul, viool, Michiel Mirck, klavecimbel en Martie Velthuis, viola da gamba.

De viool heeft een lange geschiedenis: u hoort muziek uit de 17de en 18de eeuw van Frescobaldi, Corelli, Nozemans (een Nederlandse barokcomponist) voor viool en Basso Continuo. De continuo bestaat in de Barok uit een toetsinstrument en, als dat een klavecimbel is, een basinstrument om de baslijn duidelijk te laten horen.

Na het concert is een korte pauze en daarna gaan we samen met de muzikanten de gespeelde muziek wat beter leren kennen in ieder gewenst opzicht.

Van harte welkom!

Groetjes, Martie.

Plaats: St. Michael’s House, Valkeveenselaan 19, 1411 GT Naarden
Routebeschrijving: zie Contact/Route Het landgoed inrijden vanaf de Valkeveenselaan, parkeren bij het huis.
Tijd: zaterdag 28 oktober, van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur
Kosten: kleine vrijwillige bijdrage
Aanmelden: Graag even bericht dat je komt, zodat voldoende koffie en thee klaar staat: mail aan Martie Velthuis: of bel 035 – 541 71 18

Geplande muziekmiddagen voor dit seizoen

  1. 28 oktober 2017
  2. 2 december 2017 GAAT NIET DOOR!
  3. 6 januari 2018 GAAT OOK NIET DOOR!
  4. 3 februari 2018
  5. 3 maart 2018
  6. 7 april 2018

 

The Spiritual Path: er is nog plaats op de European School of Theosophy 2017!

Saturday, October 7th, 2017

EUS_2017De European School of Theosophy is een onafhankelijk initiatief dat opgezet is in 1982 door onder andere Geoffrey Farthing. De school omschrijft zich als volgt:

“The main focus of the School is the research and investigation of the early literature giving rise to the contemporary Theosophical Movement such as HPB’s writings, the Mahatma Letters and more, as well as current developments within the field of humanities and science. Subjects related to Western Esotericism, religions as well as Eastern and Western philosophies are also often blended into the programme.”

Sprekers voor deze editie van de school zijn: Erica Georgiades, Noeline Hart, Gary Kidgell, Jon Knebel, David Nieuwejaers, Michele Sender en Pablo Sender.

Het volledige programma van The Spiritual Path vindt u op de website van de School.

Taal: Engels
Locatie: ITC Naarden
Data: 12-17 Oktober 2017
Brochure: European School of Theosophy 2017
Alle verdere informatie: www.europeanschooloftheosophy.com